Støtteordning for søknader til EUs forskningsprogram Horisont Europa

OUS har fått tildelt finansiell støtte (PES - Prosjektetableringsstøtte) til å utarbeide søknader til EUs forskningsprogram Horisont Europa på vegne av alle foretak i Helse Sør-Øst for 2023-2024. 

PES Horisont Europa 2023-2024

I 2023 og 2024 har Oslo universitetssykehus, på vegne av Helse Sør-Øst RHF, blitt tildelt PES Horisont Europa (PES) rammebevilgning fra Forskningsrådet. Rammebevilgningen gjelder for alle helseforetak i regionen, og skal bidra til at HF’ene kan dra nytte av mulighetene i programmet Horisont Europa. 

Søknader om midler må sendes til Team for ekstern finansiering, Administrativ Forskerstøtte ved OUS ved å returnere utfylt søknadsskjema til grants@ous-hf.no.

Søknadsskjema finner du her – PES Horisont Europa 2023 - 2024 (docx format)

HVA KAN MAN SØKE OM STØTTE TIL? 

  • frikjøp av tid til søknadsskriving, posisjonering, reiser, o.l. knyttet til etablering av nettverk, konsortier og prosjekter
  • tiltak for å styrke institusjonens EU-kompetanse
  • innkjøp av ekstern assistanse og rådgivning knyttet til prosjektetablering og søknadsutvikling

SØKNADSBELØP 2023 - 2024:

Hver enkelt søknad må søke om et estimert budsjett, samtidig vil grensen for tildeling av støttebeløp fra PES vil være basert på prosjekttype, søkers rolle og budsjettet i det planlagte EU-prosjektet. Kun faktiske regnskapsførte kostnader vil bli dekket, og man får kun dekket påløpte kostnader frem til søknadsfristen. 

OUS har fått tildelt en ramme fra Forskningsrådet og støttesatsene kan måtte justeres i henhold til hvor mye midler som er tilgjengelig.

KONTAKTPERSONER:

Camilla Lien Sandnes
Teamleder
Tlf.: 930 82 976
E-post: grants@ous-hf.no
Team for ekstern finansering 
Administrativ Forskerstøtte
Oslo universitetssykehus HF

Svein Arnesen
Spesialrådgiver
Tlf.: 40 21 86 89
E-post: grants@ous-hf.no
Team for ekstern finansering 
Administrativ Forskerstøtte
Oslo universitetssykehus HF