Register for kode-/koblingslister

Det er laget en særskilt fellesløsning i Medinsight som skal benyttes der helsedata i utgangspunktet oppbevares i andre registerløsninger. Fellesløsningen er gratis å ta i bruk og å bruke.

Du kan opprette ubegrenset antall koblingslister og du administrerer selv hvem som skal ha tilgang til din liste og hvilke handlinger de kan utføre.

I henhold til OUS HF sin eHåndboksprosedyren Lagring, arkivering og sletting av helse- og personopplysninger så skal kodenøkler/koblingslister for avidentifiserte/indirekte identifiserbare data (ved OUS HF) utelukkende lagres i Medinsight.

Løsningen er konfigurerbar, slik at du kan velge mellom et utvalg felter aktuelle for akkurat ditt prosjekt. Det er kun et 11-sifret tallfelt for fødselsnummer og et fritekstfelt for koblingskode som er satt som obligatoriske felt å fylle ut for hver oppføring.

Administrator har tilgang til både å importere eksisterende kodelister fra excel via en importmal og til å eksportere data ut ved behov.

Tilganger

For å få tilgang til en koblingsliste i registeret, må følgende to ting være på plass:

  1. Alle brukere/prosjekteiere må først ha tilgang til «Register for koblingslister». Dette får du ved å åpne programmet Medinsight, og klikke på "Register for dine koblingslister" som ligger i høyre kolonne. Jobber du utenfor OUS HF må du første be om tilgang til programmet Medinsight via Min Sykehuspartner.
  2. Bruker må deretter få en rolle i aktuelt prosjekt. Dette må prosjekteier eller prosjektadministrator selv sette opp inne på prosjektsiden.

Brukerveiledningen kan du åpne her, eller du finner den øverst til høyre inne i fellesløsningen.

Det er vanligvis enkelt å komme i gang selv uten å lese brukerveiledningen, da løsningen skal være intuitiv og enkel.  Koblingslisteregisteret har også hjelpetekst som gir deg mer detaljert beskrivelse av funksjoner om du holder musepekeren over en knapp/ikon.