Forskningsstøttes nettsider flytter!

Regional forskningsstøtte flytter sine faglige nettsider fra domenet forskerstotte.no til et eget «mikronettsted» Forskningsstøtte, under Oslo universitetssykehus (OUS). Sidene er publisert på norsk og vi jobber nå med engelsk versjon.

Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten (FNSP)

Alle helseforetakene i Norge bruker samme publiseringsplattform: Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten (FNSP). Pasientinformasjon er den sentrale delen av sykehusenes nettsider, og en felles nettløsning gjør at informasjon om for eksempel behandlingsmetoder kan deles og gjenbrukes på tvers av helseforetak og nettsteder.

FNSP benyttes også for nettsider med andre målgrupper, eksempelvis fag-til-fag, beredskapshendelser og samhandling med kommunehelsetjenesten.

Hvorfor flyttes nettsidene?

Underliggende tjenester som har driftslinje i et helseforetak skal ha nettsider i FNSP under det helseforetaket de tilhører. Siden Regional forskningsstøtte organisatorisk tilhører OUS, skal altså våre nettsider ligge under OUS’ domene.

Hvordan blir de nye nettsidene?

 Nettsidene settes opp som et såkalt «mikronettsted», det vil si et nettsted i OUS-nettstedet med egen meny, topp- og bunntekst. Designet på nettsidene er det samme som for resten av helseforetakene og er tilpasset visning på ulike plattformer (skjerm, mobil eller nettbrett), samtidig som det oppfyller krav til universell utforming.

FNSP jobber stadig med å utvikle nettsideløsningen, så det kan bli endringer på sidene etter hvert som ny funksjonalitet tas i bruk.

Koblinger mot OUS-sidene

Søkefeltet på Forskningsstøttes nettsider gjelder kun internt, mens søk på OUS’ hovedsider også finner innhold hos oss.

Kurs og arrangementer som er publisert på Forskningsstøttes nettsider vil også listes ut under OUS’ nettside for arrangementer.

Oversikt over og kontaktinformasjon til ansatte ligger på avdelingssidene til Virksomhetsområde forskningsstøtte og Regional forskningsstøtte på hovedsidene til OUS. Det finnes lenker til avdelingene i Regional forskningsstøtte i menyen på de nye forskningsstøtte-sidene.

Har du spørsmål om nettsidene? Kontakt nettsideansvarlig Ellen Johnsen.